Férfi portréfotózás – A profi képek titka

Örülök, hogy itt vagy és érdekel a férfi portréfotózás. A mai világban egyre több férfi keresi a professzionális portréfotók készítésének lehetőségét, és nem véletlenül! Egy jó portré nem csak egy kép – az egyéniség megjelenítése a legfontosabb, ezt látja rólad a külvilág, ez alapján ítélnek meg, születik meg rólad az első benyomás.

10-ből 9 férfi azt szeretné, hogy a képei spontának legyenek és ne érződjön a mesterkélt hatás és, hogy ő elment egy profi fotóshoz. Egyrészt ez hülyeség, mert miért baj az, hogy látják rajtad, hogy igényes vagy és adsz a megjelenésedre és egy profi fotózott le? Persze ettől függetlenül a képek még lehetnek spontának és nem túl beállítottak!

Férfi portréfotózás

Az ideális helyszínek kiválasztása

Milyen helyszínek merülhetnek fel egy férfi portréfotózás kapcsán?

  1. Fotóstúdió
  2. Szabadtéri képek

Sokan ódzkodnak a fotóstúdió szó hallatán, pedig hiszed, ha nem ott lehet a legfelszabadultabb képeket készíteni, nincs külső tényező, bámészkodók és a fotózást meghiusító időjárási körülmények.

Persze a spontán, nem mesterkélt, jó fotóstúdióban készült képekhez kell egy mai világban élő, a trendeket követő fotós is! Erre vagyok én, akinek óriási tapasztalata van a férfi portréfotózásban!

De félreértés ne essék, én imádok a szabadban is fotózni, szabadtéri képekkel teljes a sorozat! Rengeteg jó helyszínt ismerek, minden évszakhoz és napszakhoz van tuti, jól bevállt helyem. A fotóstúdió viszont egy jó kiindulópont, kezdése a fotózásnak.

Megérkezel, kipakolsz, megnézzük milyen ruhákat hoztál, segítek kiválasztani a legjobbakat, leg fotóképesebbeket, váltunk pár szót és indulhat a közös munka.

Sokszor egyből szabadtéren belecsapni a fotózásba nem túl komfortos és bénán érzi magát az alany. Persze erre is van ellenpélda és van már akkora rutinom, hogy ott is egyből el tud lazulni az illető, de hidd el, egy stúdiós fotózással teljes a sorozat! 

Férfi portréfotózás

A fények és árnyékok játéka

Imádok a fényekkel játszani! Képzeld el, hogy a fények és árnyékok olyanok, mint a festővászon és a festék a kezemben. Ezekkel játszva kiemelhetem a férfi egyedi vonásait és varázslatos atmoszférát teremthetek a fotókon.

Ruha és stílus

Mennyire menő, ha a megfelelő ruha és stílus tökéletesen passzol a férfi egyéniségéhez! Az öltözet és a megjelenés igazi színt visz a képekbe. Érdemes többféle szettel, stílusú ruhákkal készülni a fotózásra!

Férfi portréfotózás

A képalkotás eszközei

A legmodernebb gépekkel, objektívekkel rendelkezem, de nem csak a profi gépek teszik tökéletessé a férfi portrékat, hanem azok a trükkök és eszközök is, amiket hosszú évek alatt fejleszettem ki!

Kreatív kompozíciók és pózok

Nyugodtan bízd rám magad, nincs az a férfi, aki tudná egyből, hogy hogy kell beállni! Én mindent mondok és segítek az instrukcióimmal! A hitvallásom: A képek legyenek kreatívak és természetesek! A különleges pózok és kompozíciók hozzáadhatnak egy plusz dimenziót a férfi portrékhoz.

Egy jó fotós mindig törekszik a tökéletességre. Néhány apró trükk és tipp segíthet még jobbá tenni a végeredményt.

Profi fotózás férfiaknak

Digitális utómunka

Az utómunka nem csak javítás, hanem az igazán kreatív része a folyamatnak. Finomhangolom a részleteket, hogy a képek még kifejezőbbek legyenek.

A férfi portréfotózás nem csak egy munka számomra – ez egy lehetőség arra, hogy megmutassam az emberek valódi énjét, és ez az, ami igazán különlegessé teszi ezt a műfajt. Ebben jeleskedem immár több mint 2 évtizede!

Férfi portréfotózás

No Comments Yet

Comments are closed