Kreatív fotózás

Tippek a kreatív fotózáshoz egy profi szemével.

Mi is az a kreatív fotózás?

Tulajdonképpen újszerű megfogalmazása a beállított képek készítésének. Ahogy a nevében is benne van ez egy kreatív, ötletekkel, a fotós egyedi látásmódjával megspékelt esküvői fotózás.

niki-mate-kreativ-fotozas-0025
Kreatív fotózás a Szabadsághídon

Sokan azt gondolják elég ha az esküvői ceremónián, buliban készülnek képek róluk az esküvőjük napján, azonban a kreatív fotózás teljesen más! Az esküvői fotózásnak ez az a része, ami felteszi a koronát a nagy napra. A kreatív fotókat nem lehet összehasonlítani az eseményfotókkal, a kreatív fotózás rólatok szól, ahol csak ti ketten vagytok, na meg persze a fotós!

niki_mate_kreativ_fotozas_0006

Hol készüljenek a kreatív fotók?

Kreatív fotózás a szabadban

Általában ez a legnépszerűbb választás. Rengeteg helyszín közül lehet választani, általában célszerű a ceremóniához közel keresni erre alkalmas helyet. Nyugodtan kérdezzük meg a választott fotóst, hogy ő mit javasolna alkalmas helyszínnek.

Na de mi van akkor, ha rossz idő van?

Kreatív fotózás stúdióban/műteremben

Sokan gondolják, úgy hogy a műtermi kreatív képek csak mesterkéltek lehetnek, ez azonban nem igaz! Nagyon sok múlik persze a fotóson, a megvilágításon és a háttereken. Sokszor sokkal jobb, felszabadultabb, elkapott pillanatokat lehet megörökíteni egy stúdióban, ahol csak ti vagytok, nincsenek fürkésző idegen tekintetek! az időjárás viszontagságáról ne is beszéljünk!

Mikor érdemes a kreatív fotókat elkészíteni?

Leggyakrabban az esküvő napján készülnek a fotók, mivel akkor van együtt minden, gondolok itt a ruhára, sminkre, frizurára, csokorra. Vannak azonban, akik a nap szűkössége miatt az esküvő előtt vagy után bevállalják az öltözéssel, sminkkel, frizurával járó dupla munkát.

Ha az esküvő napján szeretnétek a kreatív fotózást én mindenképp a nap indításaként javaslom a szertartások előtt elkészíteni a kreatív sorozatot!

Hogy miért?

  • Akkor még frissek vagytok,
  • Nem csókolt végig a násznép
  • Nem folyt szét a smink az esetleges elérzékenyülés miatt
  • Jó indítása a napnak

szandraroland039

Nézegess kreatív fotókat:

Bővebben az esküvői fotózásról ide kattintva olvashatsz!

No Comments Yet

Comments are closed